Uitkomsten onderzoeksrapport ongeluk Poortwachter

maandag 19 november 2012 11:09

De ChristenUnie heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar aanleiding van het ernstige verkeersongeval dat op de avond van 7 januari 2012 plaatsvond op de kruising Poortwachter. Bij het ongeval botsten een bus en een sneltram op elkaar en was bij het ongeval een dode te betreuren. Het betreft hier een uitermate gevaarlijke kruising. Het is niet alleen dat de kruising gevaarlijk is voor de verkeersdeelnemers die de kruising passeren, zoals de inzittenden van bussen en sneltrams en automobilisten, fietsers en voetgangers, maarook de omwonenden zitten in angst, dat er niet weer een verkeersongeval op deze kruising gebeurt. Het is daarom belangrijk dat de conclusies uit dit rapport door het college worden opgevolgd en er afdoende maatregelen worden getroffen, aldus Bert de Pijper, fractieleider van de ChristenUnie.

Het verkeersongevalbegin dit jaar had grote impact, niet alleen op degenen die bij dit ongeluk betrokken waren, maar ook voor de direct omwonenden. De ChristenUnie stelde daarom destijds schriftelijke vragen aan het college over de oorzaak van het ongeluk en over maatregelen die getroffen zouden kunnen worden om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren. Inmiddels is het onderzoeksrapport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu naar de oorzaken van dit ongeluk, gereed. De conclusies uit het rapport zijn voor de ChristenUnie aanleiding opnieuw een aantal vragen aan het college te stellen. De ChristenUnie wil van het college weten of het rapport aanleiding is voor het nemen van aanvullende maatregelen. Deze kruising moet voor alle betrokkenen veiliger worden, aldus Bert de Pijper.

N.a.v. de conclusies van het onderzoeksrapport vraagt de ChristenUnie daarom aan het college welke  verkeersmaatregelen, aanvullend op de eerder gerealiseerde maatregelen op of rond de kruising Poortwachter, kunnen worden aangebracht. De fractie van de ChristenUnie denkt daarbij met name aan het al eerder geopperde idee van het aanbrengen van slagbomen, zodat bij de nadering van de kruising door een sneltram het overige verkeer gedwongen wordt te stoppen voor de kruising. Het moet mogelijk zijn deze kruising met voldoende maatregelen verkeersveilig te maken, en daar gaat het de ChristenUnie om, aldus Bert de Pijper.

« Terug