Geen kerstpakketten, toch wat extra's

zaterdag 15 december 2007 13:31

Vorig jaar heeft de ChristenUnie een groot aantal kerstpakketten ter beschikking gesteld  aan mensen met een minimum inkomen in Amstelveen. De reacties waren hartverwarmend. In de commissievergadering van B&S, begin september, heeft de ChristenUnie aangegeven opnieuw iets extra's te willen doen met de kerst voor de mensen met een minimum inkomen. Als gemeente  is de uitgave van pakketten waarschijnlijk niet verenigbaar met de WWB (wet werk en bijstand). 
In een reactie op een vraag hierover aan het  ministerie van SWZ antwoord het ministerie dat de WWB geen ruimte biedt aan deze initiatieven. Bovendien kent de WWB geen mogelijkheid voor verlenging van bijzondere bijstand in natura. 
Op voorstel van  de wethouder van Sociale Voorzieningen dhr. J.P.W. Groot zal worden afgezien van de uitgifte van kerstpakketten. Daarvoor in de plaats is het voorstel gekomen om alle gebruikers van de collectieve ziektekostenverzekering AV Gemeente Top de aanvullende ziektenkostenpremie te vergoeden voor de maand december. Dit betekent een bedrag van € 23.58 per persoon. Tevens is er het voorstel dit ook voor 2008 en 2009 te doen.
Omdat het hier om collectief bij de gemeente verzekerden gaat heeft de ChristenUnie er bij de wethouder op aan gedrongen om ook de niet- collectiefverzekerde zo veel mogelijk op te sporen.

« Terug