Golfodrome weggestemd

dinsdag 18 december 2007 13:28

HAARLEM - Amstelveen krijgt geen golfbaan. Provinciale Staten van Noord-Holland hebben den (met 34 tegen 20) tegen een streekplanwijziging gestemd, die de aanleg van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder mogelijk moest maken.

Het pleit werd beslecht door een motie van tegenstander GroenLinks. VVD en D66 waren voor de streekplanwijziging, CDA en PvdA stemden verdeeld. GroenLinks, SP, ChristenUnie-SGP, de OuderenPartij en de Partij voor de Dieren waren tegen.

Nu is een eind gekomen aan de twist die jaren heeft geduurd. De gemeente Amstelveen omarmde de plannen van Ger Loogman (van Loogman Tanken & Wassen) voor de aanleg van een golfbaan, het Golfodrome. Loogman is zeer teleurgesteld en tekent beroep aan tegen het besluit bij de Raad van State.

Fractievoorzitter Harmen Binnema van GroenLinks is 'heel tevreden'. ''De Bovenkerkerpolder is een mooi groen gebied - dat moeten we openhouden.''

De Amstelveense wethouder Remco Pols (PvdA) vindt de afwijzing 'heel erg jammer'. ''Wij vonden het een mooi en verantwoord plan. Loogman heeft er echt alles aan gedaan om aan onze eisen en die van Gedeputeerde Staten te voldoen.'' De stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk is opgetogen: ''Feiten en argumenten hebben het gewonnen van het grote geld en manipulaties achter de schermen.''

Bron: Het Parool, 18-12-2007, 12:03 uur

« Terug