CU: ‘Gemeente heeft meer ambtenaren nodig voor energietransitie’

Schermafbeelding 2022-12-23 om 15.34.53.png23-12-2022 15:32 23-12-2022 15:32

Vanuit onze fractie houdt Herman van Veelen zich vooral bezig met bezorgd zijn om de aarde die wij van God in bruikleen hebben. De gemeente Amstelveen heeft een plan ontwikkeld onder de naam: PLECK 4.0 (Plan voor Energietransitie, Circulaire economie en Klimaatadaptatie). Gemeente Amstelveen stelt zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Als je bijvoorbeeld het recentste stuk over duurzaamheid, PLECK 4.0, leest zou je denken dat Amstelveen een koploper in duurzaamheid is. Helaas valt het in de uitvoering momenteel erg tegen. De gemeenteraad gaf vorig jaar opdracht voor een onderzoek, met als hoofdgraadmeter of er genoeg middelen zijn om de eigen doelen van Amstelveen te halen. De uitkomst van het onderzoek bracht ons wel aan het schrikken. Der conclusie van het onderzoek was dat er ongeveer 29 FTE nodig zouden zijn om de eigen doelen serieus aan te pakken, en dat terwijl de gemeente momenteel maar 12,7 FTE heeft voor het duurzaamheidsbeleid.

Herman heeft dit in het debat van woensdag 14 december over duurzaamheid naar voren gebracht: de gemeente heeft meer ambtenaren nodig voor de energietransitie. Daar werd ook in het Amstelveens Nieuwsblad over geschreven 

Herman blijft goed in de gaten houden of de beloofde doelen wel bereikt worden of dat het college wel genoeg aandacht geeft aan PLECK 4.0.

« Terug