ChristenUnie pleit voor lokaal aanbesteden, met voorwaarden over duurzaamheid en social return

Lokaal aanbestedenmaandag 05 maart 2018 07:06

De ChristenUnie zal zich er voor inzetten dat bij aanbestedingen door de gemeente Amstelveen, vooral lokale ondernemers een kans krijgen. In de voorwaarden van aanbestedingen door Amstelveen moet worden opgenomen, dat de biedingen van de ondernemers aan de eisen van duurzaamheid zullen voldoen en dat ondernemers in hun arbeidsorganisatie kansen bieden voor social return.

“ Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat de lokale economie in Amstelveen versterkt wordt. Eén van de middelen om dat te realiseren, is dat de gemeente Amstelveen bij aanbestedingen voor werk, zoveel mogelijk lokale ondernemers werk zal gunnen. De ChristenUnie vindt het daarbij belangrijk dat de biedingen van de ondernemers aan de eisen van duurzaam zullen voldoen. Ook moet er in de aanbestedingsvoorwaarden worden opgenomen dat de ondernemer in de arbeidsorganisatie, werknemers met beperkingen de mogelijkheid biedt om aan het werk te gaan (social return)”, aldus Bert de Pijper, lijsttrekker van de ChristenUnie.    

In het debat voor ondernemers in Amstelveen, dinsdag 20 januari jl. in de bibliotheek op het Stadsplein werd o.a. gediscussieerd over de stelling “Lokaal aanbesteden gaat boven prijs en duurzaamheid”. Bert de Pijper gaf daarop aan dat de ChristenUnie voor aanbestedingen is, waarbij met name Amstelveense ondernemers een kans maken in de aanbesteding, maar ook dat in de aanbesteding voorwaarden zijn opgenomen over duurzaamheid en social return.

“De Amstelveense ondernemer uit 2018, heeft aandacht  voor duurzaamheid. Is de ondernemer die werknemers met beperkingen kansen biedt in het arbeidsproces. De ChristenUnie is voor citymarketing voor ondernemers, die er toe doet. De ChristenUnie is voor versterking van de Amstelveense economie door bij aanbestedingen, vooral Amstelveense ondernemers een kansen te geven. De  ChristenUnie een groot voorstander voor duurzaamheid en social return. Het is van belang dat in de aanbestedingen van de gemeente Amstelveen, voorwaarden over deze onderwerpen worden opgenomen”, aldus Bert de Pijper.   

« Terug