Voorlopig verkiezingsprogramma en kandidatenlijst ChristenUnie Amstelveen

Christenunie logowoensdag 22 november 2017 18:52

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. De kandidatenlijst wordt aangevoerd door het huidige gemeenteraadslid Bert de Pijper. Het verkiezingsprogramma heeft als titel: “Een hoopvolle toekomst voor Amstelveen”.

“Ik vind het een voorrecht dat ik deze kandidatenlijst met mensen, met een hart voor de ChristenUnie, mag aanvoeren. Samen willen we van ons verkiezingsprogramma “Een hoopvolle toekomst voor Amstelveen” een succes gaan maken.” Wij gaan met dit programma van hoop de komende verkiezingen in. Een programma met plannen voor Amstelveen dat laat zien dat de ChristenUnie wil bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt. Wij investeren in zorg voor elkaar, in de cruciale rol van gezinnen, in een dienstbare en rechtvaardige overheid, in moreel leiderschap, in een duurzame economie en in een zorgvuldige omgang met de schepping”, aldus lijsttrekker, Bert de Pijper.

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bestaat uit 18 personen. Na nr. 1, het huidige gemeenteraadslid Bert de Pijper, volgt Henk Stoffels, burgerlid voor de commissies Ruimte, Wonen en Natuur en Burger & Samenleving. Op nr. 3 volgt de eerste persoon op de kandidatenlijst uit de jongerenbeweging van de ChristenUnie “Perspectief”, Jetske Gerkema. Jetske is nieuw op de lijst, 22 jaar, studeert bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en werkt als docent bij de Lerarenopleiding Maatschappijleer aan de Hogeschool van Amsterdam. Nr. 4 is Maria Vlaar, voormalig burgerlid van de commissie Ruimte Wonen en Natuur. Nr. 5 is de tweede nieuwkomer, Marion Bergema, beleidsmedewerker bij een zorginstelling. Nr. 6 is ook lid van Perspectief, de huidige fractie-assistent Rikkert Bor.

De lijst heeft twee lijstduwers. Op nr. 18 staat Jacqueline Koops, voormalig wethouder in Amstelveen en thans wethouder in de gemeente Stichtse Vecht. Daarvoor op nr. 17 staat Lars Grijzen, de predikant van de Stadshartkerk.

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst worden in de ledenvergadering van de afdeling ChristenUnie e.o. op een later moment besproken en definitief vastgesteld.

“Een mooi verkiezingsprogramma en mooie kandidatenlijst, waarmee we met trots de verkiezingen in kunnen gaan. Een programma en een kandidatenlijst om een hoopvolle toekomst voor Amstelveen, mee vorm te geven”, aldus Bert de Pijper 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kandidatenlijst 2018-2022179,6 kBapplication/pdfdownload
Verkiezingsprogramma ChristenUnie 2018-2022328,1 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Voorlopig verkiezingsprogramma en kandidatenlijst ChristenUnie Amstelveen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.