Politiek is samen met anderen aan de slag!

Bert de Pijperdonderdag 01 juni 2017 12:20

Raadsweblog van ChristenUnie-raadslid Bert de Pijper.

Het nieuws dat mij de afgelopen tijd heeft bezig gehouden, is de kabinetsformatie. Het is belangrijk dat Nederland weer snel een kabinet krijgt dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. Dit blijkt geen eenvoudige klus. De vraag is of de personen die leiding geven aan de formatie optimaal de wil te hebben om bruggen te bouwen tussen de verschillende standpunten en de achtergronden van de verschillende partijen. Ik heb oprechte twijfels of de huidige informateur wel aan deze voorwaarden voldoet. Ik wens de kabinetsformatie een informateur toe die in staat is bruggen te bouwen tussen verschillende standpunten en een hoop empathie heeft voor de karakters van de onderhandelaars.

Mensenwerk

De kabinetsformatie maakt mij duidelijk dat politiek mensenwerk is. Kun je er met elkaar uitkomen op een wijze dat de ander, zich gerespecteerd voelt in de discussie? Durf ik zo over mijn standpunt te discussiëren, om tot een compromis te komen dat goed is voor de samenleving? Een discussie in de gemeenteraad is een discussie tussen mensen met ieder zijn eigen karakter en overtuiging. Durf je met respect voor de persoon van de ander, met elkaar in discussie te gaan? 

Als gemeenteraadslid voor de ChristenUnie, wil ik met het college en collega’s in debat gaan, om samen het beste voor de Amstelveners tot stand te brengen. Dat begint bij respect voor de persoon en de overtuiging van de ander. Daarom is politiek samen met anderen aan de slag gaan.

Lokaal politiek actief

Politiek actief worden begint met het discussiëren met je partner, je kinderen, je ouders, je vrienden, je buren over de dingen die in je omgeving gebeuren. Over hoe we onze buren kunnen helpen die eenzaam zijn, geen geld hebben, ziek zijn. Over de drukte in de straat, de bomen die er wel of niet in de straat staan. Het onderhoud van het speelterrein of het badje. En denk eens na: “hoe zou ikzelf het beter doen”. Ga eens naar een bijeenkomst van een wijkplatform of van een politieke partij. Vraag eens of u bij een fractievergadering mag langs komen. Bij de ChristenUnie bent u van harte welkom!

Labels

« Terug

Reacties op 'Politiek is samen met anderen aan de slag!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.