Fel verzet ChristenUnie tegen uitbreiding aantal verplaatsingen van de vrijdagmarkt

Bert de Pijperzaterdag 03 oktober 2015 14:47

De fractie van de ChristenUnie heeft zich in de gemeenteraadsvergadering van 30 september jl. fel verzet tegen het raadsvoorstel om het aantal mogelijke verplaatsingen van de markt per jaar van drie naar zeven te verhogen. “De markt is, behalve een wekelijks terugkerend sociaal gebeuren, een overeenkomst met ondernemers die gebaat zijn bij vaste afspraken. En dan hebben we het nog niet eens over de vele bezoekers van de markt die hun vaste loop hebben langs de diverse kramen. Verplaatsingen van de markt dienen daarom tot een minimum te worden beperkt. Zodoende is voor de ChristenUnie geëxperimenteer met verplaatsingen ten gunste van andere evenementen onwenselijk en onbespreekbaar” aldus Bert de Pijper, voorzitter van de fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie betreurt het in hoge mate dat de gemeenteraad in meerderheid is akkoord gegaan met het raadsvoorstel voor een nieuwe marktverordening, waarin het aantal mogelijke verplaatsingen per jaar wordt verhoogd van drie naar zeven. De fractie van de ChristenUnie heeft daarom tegen dit voorstel gestemd.

“ Wij staan voor het behoud van de vrijdagmarkt op het Stadsplein. In de commissievergadering heeft een vertegenwoordiger van de marktkooplieden duidelijk aangegeven, dat een toename van het aantal verplaatsingen meerdere negatieve effecten zal hebben: omzetverlies, een mindere toegankelijkheid van de markt voor bezoekers en meer kosten voor het marktwezen. De ChristenUnie vindt de nieuwe marktverordening “een aanslag” op het sociaal gebeuren van het Stadsplein.

De markt staat in Nederland bekend als één van de succesvolste weekmarkten. Wij vinden het daarom onbegrijpelijk dat wethouder Veeningen weigert om nader onderzoek te laten plaatsvinden naar de negatieve gevolgen van een verhoging van het aantal marktverplaatsingen. Hiermee brengt zij het succes van de markt in gevaar. De ChristenUnie vindt het bovendien een heel slechte zaak, dat daarmee wordt voorbij gegaan aan de wens van de vele bezoekers van de vrijdagmarkt. De ChristenUnie staat pal voor deze markt! Wat ons betreft: handen af van de wekelijkse vrijdagmarkt op het Stadsplein!” aldus Bert de Pijper. 

Labels

« Terug

Reacties op 'Fel verzet ChristenUnie tegen uitbreiding aantal verplaatsingen van de vrijdagmarkt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.